20 de febrer 2005

Comencem a caminar cap a l'objectiu

Email enviat el 20 de febrer del 2005

Catalunya Acció ja és a punt per a iniciar el recorregut cap a la independència. I això vol dir que els catalans, homes i dones que hi col·laborem, i que cada dia augmenten en nombre, tenim el compromís de no renunciar, de no decebre. El futur de la nostra gent és innegociable. Després de molts anys de renúncies i posats d'esclau, com qui demana perdó per existir, la dignitat i el coratge dels membres de Catalunya Acció i de les persones que s'hi van adherint comença a estendre la llavor de la il·lusió i la moral de victòria entre els catalans. Si a això hi afegim la unió de totes les voluntats independentistes aleshores haurem aconseguit un dels objectius de la primera etapa del pla "Independència 2014".

Us convidem a venir als actes que es van programant: Barcelona, Elx, Reus, etc. Ens coneixereu, podreu encomanar-vos de l'esperit que ha començat a remoure aquest país, i col·laborar de diverses maneres en el nostre projecte comú. A la nostra web http://www.catalunyaaccio.org/ hi podreu trobar informació dels diferents actes en què participarem.

Voldria acabar aquest primer missatge amb les belles paraules d'un català de Sant Cugat que ja forma part de Catalunya Acció:

"El cas és que d'una vegada per totes hi ha gent disposada a prendre les regnes de la veritat i no amagar el cap sota l'ala com fan els nostres polítics. El descrèdit dels dirigents polítics ha arribat massa lluny. I celebro que Catalunya Acció es presenti als catalans no pas com a partit polític, sinó com a projecte polític. La diferència i el matís és, sens dubte, d'una importància cabdal i evident. Els partits polítics són com són i no canviaran pas, però la gent que s'organitza i que, sobretot, té collons per afrontar les embestides que es presentin, demostren un coratge, un tremp, una energia i un valor que els honora.

 

I és que aquest projecte no és un projecte d'estatuts interminables, de finançaments de pa sucat amb oli, de secessionismes lingüístics ni d'etnicidis i d'altres -cidis; aquest projecte va més enllà de tot això perquè no cau en el joc a què ens han acostumat els partits. No parlem d'un partit polític, sinó d'un projecte de caire polític. Un projecte que comença a parlar clar d'independència i que, a més, gosa aproximar una data concreta per a assolir-la, cosa que cap partit polític mai no ens ha aclarit encara. Per tant, que els polítics continuin amb els seus jocs d'estira-i-arronça i de vendre'ns a preu de saldo; és el que saben fer i és l'únic que demostren que saben fer des de fa molts anys.

 

Però no podem restar quiets. Restar quiets davant del greuge que pateix el nostre país és restar, ras i curt, presoner de la impotència. I us asseguro que allò que necessita el nostre país, més enllà de polítics que parlen amb posat esporuguit, amb aire de feblesa o amb esguard indecís, són persones que desbordin pertot energia, tremp, coratge i una veritable ambició nacional. És a dir, persones que, a diferència dels nostres polítics, arraconin la por per abraçar el coratge; deixin enrere el dubte per afrontar decidits i amb seguretat el futur; i, sobretot, persones que creguin per damunt de tot en la necessària independència de Catalunya com a condició absolutament innegociable."

Feu arribar aquest missatge a tots els racons del nostre país.

Cordialment,
Josep Castany
Director General de Catalunya Acció
20 febrer 2005, Barcelona (El Barcelonès)

Etiquetes