09 de juliol 2011

El sentit de la manifestació del 9 de juliol

3Avui, 9 de juliol, tenim un altre compromís amb el nostre futur com a catalans; com a nació i com a societat.

La gent que avui es manifestarà sota un lema tan explícit com ”Pel nostre futur: independència” no ho farà com a cap protesta a cap tribunal espanyol; ni perquè els partits polítics i la seva cort subvencionada toquin a diana per a salvar els mobles del seu fracàs estatutari; ni per a cel·lebrar la manifestació del 10J com suggereixen algunes ments “privilegiades”. La manifestació d’avui neix de la voluntat de futur dels catalans més conscienciats i actius del nostre país, que saben, i no dubten, quan cal donar un pas endavant per a seguir essent catalans.

La independència se la guanyen els homes i dones lliures d'esperit fent valer la seva dignitat i el seu coratge. Per això la manifestació del 10J va acabar essent un gran clam per la nostra independència i va atropellar l’infantil “pel dret de decidir” de la convocatòria. Les paraules que utilitzem són el reflex i la potència d’allò que anhelem i reclamem, i el 10 de juliol de l’any passat el poble, a diferència dels polítics, tenia molt clar el que volia i anava per endavant.

La manifestació d’avui tindrà una gran força de fonament i vertebració precisament perquè no és cap reacció a res. No neix de la protesta dels partits polítics autonomistes, sinó d’una voluntat de futur, sòlida, transparent i sense subvencions ni prebendes que l’estovin. Avui, els catalans comencem a jugar amb les blanques, a portar la iniciativa nosaltres, que és com s'assoleixen les victòries i les accions tenen recorregut i profunditat. Un dia qualsevol del calendari hem decidit expressar de forma clara i nítida, sense confusions ni eufemismes, quin serà el nostre futur. No hem d’oblidar que la llibertat comença per un pensament nítid i un to adequat, i avui aquests dos elements hi seran.

El futur de Catalunya és dels homes i dones valents i compromesos, d’aquells que no han d’esperar que algú toqui el xiulet per a fer el que creuen que han de fer. I aquests són els que es manifestaran avui: la punta de llança de Catalunya.

Josep Castany
Director General de Catalunya Acció

Pàgina de la  manifestació:
http://manifestacio9juliol.blogspot.com/

Etiquetes