25 de gener 2007

Ràdio: Col·loqui amb Josep Castany a Ràdio Estel

El dijous 25 de gener del 2007, el Director General de Catalunya Acció, el Sr. Josep Castany, va participar en el programa "Temps d'oci" de Ràdio Estel, presentat per Jaume Puigagut.

Temes tractats:

A. La llengua catalana · Amb el nou Estatut han aturat el tema nació, el tema finançament i ara volen aturar el tema llengua. · Sociolingüísticament no existeixen pobles bilingües. · Les reaccions de CiU i d'ERC (despolititzar la llengua?). · Cal diferenciar entre els catalans nacionalment catalans i els catalans de veïnatge que són nacionalment espanyols. · Carod-Rovira proposa en comissió al Parlament: "(....) el reconeixement del castellà com a element estructural de la societat catalana". · El cas del fiscal Mena proposat com a català de l'any.

B. El TGV i la Sagrada Família. · La Sagrada Família: el temple de Catalunya i Patrimoni de la Humanitat. · No volen que acabem la Sagrada Família. Acabar-la suposaria completar el país. Gaudí independentista. · És necessari que el TGV passi tocant la Sagrada Família? El problema de rodalies de Barcelona i els pegats dels nostres polítics. · Un pla de futur: el TGV pel carrer Aragó, Glòries com a estació central de Barcelona i la reforma de rodalies.

Per a escoltar el col·loqui (28 min) directament des d'Internet cliqueu aquí mateix.
Per a baixar-vos el fitxer de veu (28 min, 6 MB) cliqueu aquí mateix.

Paraules incorrectes usades durant la intervenció i les seves correccions:
espoli: espoliació
"està txalat": s'ha trastocat, s'ha guillat
parxe: pegat, pegot
xapussa: potineria, manyuclada

Etiquetes