08 de setembre 2009

Acte: Discurs pel "Sí a la Independència" a Arenys de Munt (8 setembre 2009)

CART20090908_ArenysdeMunt_590x Senyores, senyors.

Avui em sento molt orgullós per tenir l’honor de poder dirigir-me a tots vostès.

El proper diumenge dia 13 de setembre del 2009 es realitzarà en aquesta vila d’Arenys de Munt la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya. I cal que ens ho repetim lentament per a ser-ne plenament conscients de les implicacions polítiques d’aquest fet.

Gràcies a la iniciativa, determinació i intel·ligència d’un grup reduït de patriotes -la gent del MAPA-, al compromís democràtic de l’Ajuntament en fer-ho possible, i a la valentia dels homes i dones d’aquesta vila, podem assegurar que el proper diumenge serà el principi de la nostra victòria.

El gest de tots vostès en votar sí a la independència de Catalunya, representa la primera vegada en els darrers trenta anys de llibertat condicional vigilada, no pas de democràcia, no ens enganyem, que per primer cop sortim de la trinxera on sempre estem intentant defensar la nostra identitat per a passar a l’atac i portar la iniciativa per a assolir la nostra autèntica llibertat com a poble, que no és altra que la nostra independència. No es guanya cap batalla quedant-se permanentment a la trinxera. D’aquí la importància d’aquesta consulta. Podríem dir que per als catalans representa el Prats de Molló del segle XXI.

Catalunya no té cap possibilitat de desenvolupar les seves capacitats sense independència. Si ens centrem en l’àmbit econòmic per a fer-ne un petit apunt, actualment patim al Principat de Catalunya una espoliació fiscal (allò que els nostres representants polítics en diuen dèficit fiscal) de 22.000 M€ l’any, quan el pressupost del que disposa la Generalitat aquest any 2009 és de gairebé 37.000 M€. Amb aquest pressupost és impossible administrar decentment i amb qualitat una població com la del Principat. Amb aquests 22.000 M€ dels impostos dels catalans que ara se’ns queda Espanya podríem millorar i molt la sanitat, les escoles, les universitats, fer infraestructures de futur o millorar les pensions dels nostres jubilats. Seríem uns dels països més rics d’Europa mentre que ara estem a la cua de les autonomies espanyoles.

Perquè es facin una idea de l’esforç fiscal que estem fent els catalans del Principat per a mantenir aquest muntatge anomenat Espanya ho podem comparar amb Europa. Europa, tota la potència econòmica que és la Unió Europea, dóna a Espanya perquè diuen que són pobres 8 M€ diaris (2.900 M€ a l’any), i el Principat de Catalunya dóna a Espanya perquè diuen que són pobres i hem de ser solidaris 60 M€ diaris (22.000 M€ l’any). Aquesta situació no la corregeix ni arregla cap nou finançament. Espanya s’ha acostumat a viure dels diners dels catalans, i només la independència i per tant l’existència d’un Estat català acabaran amb aquesta situació d’espoliació fiscal continuada que afecta de forma directa el benestar material dels catalans. No queda cap dubte que la millor política econòmica i la millor política social que podem fer és assolir en primer terme la nostra independència.

El dia 13 de setembre no només aniran a votar els ciutadans d'Arenys de Munt, sinó que a través de tots vostès hi anirà a votar l'autèntic esperit de Catalunya. El dia 13 vostès tindran l’honor de ser portadors de la flama de la memòria de tots aquells catalans que han anhelat i lluitat per la llibertat de Catalunya. I tindran la responsabilitat de donar el primer pas per a oferir un futur digne i pròsper a les futures generacions de catalans.

Si cada 11 de setembre els catalans commemorem el Dia de la Resistència, fem que aquest 13 de setembre del 2009 es converteixi en el principi de la nostra victòria per la independència de Catalunya.

Per tots aquests motius, els demano que votin sí a la dignitat. Que votin sí a la nostra independència.

Moltes gràcies.
Josep Castany
Director General de Catalunya Acció
Arenys de Munt (El Maresme), 8 de setembre del 2009

Etiquetes