23 de juny 2011

Resposta breu al darrer article d’en Jordi Pujol

pujol_aznar_gonzalez Sr. Pujol:

Deixi de fer-se el catala-i-espanyol dolgut pel tracte que rebem d'Espanya i d'explicar-nos batalletes de regionalistes de pont aeri.

La situació que vostè explica en el seu article estava anunciada fa més de 30 anys i amb la seva absurda obsessió per a encaixar Catalunya a Espanya i col·laborar a la governabilitat d'Espanya, en lloc de recuperar l'orgull dels catalans i portar el país a la llibertat, és a dir, a la independència, vostè ha estat un responsable directe de que ara els espanyols se'ns pugin a cavall.

En el seu article (http://www.jordipujol.cat/ca/jp/articles/10299) vostè mateix descriu el resultat del seu propi fracàs polític, i la impotència i incapacitat com a bon regionalista de rectificar, de corregir el rumb.

Això que vostè explica (per exemple, l'espoliació fiscal) ja passava mentre vostè governava, i aleshores, va optar per callar, per recollir el premi al "español del año", per seguir fent el joc a Espanya mentre n'era perfectament conscient del que Espanya feia i pretenia fer amb els catalans: assimilar-nos nacionalment.

El que vostè proposa en el seu article per a sortir del forat actual és el mateix que proposava fa 30 anys i ja n'hem vist el resultat. No volem reposicions de polítiques equivocades. Suposo que per a un català com vostè que sempre ha cregut en la viabilitat política d'Espanya i n'ha fet una aposta vital fins a dedicar-hi tota la vida deu resultar impossible acceptar un fracàs d'aquestes dimensions. I sense l'acceptació del fracàs i de l'error és impossible rectificar. Vostè s'ha passat mitja vida ajupint-se davant d'Espanya i ara s'estranya de que li pugin a cavall. I què s'esperava, que un poble que ha tingut un gran imperi com ha estat l'espanyol li reconeixés el seu ajupiment per haver-se comportat com un autèntic virrei colonial?

Té dues opcions Sr. Pujol: rectificar a partir del coratge i la dignitat com va fer el President Macià i col·laborar a la independència dels catalans, o morir consumint-se en la renúncia i en l'ajupiment del regionalista mentre va fent articles típics d'un ploramiques. Vostè tria com vol que el valori la història, la qüestió que a la fi sempre l'ha preocupat.

Josep Castany
Director General de Catalunya Acció

Etiquetes